Ana SayfaKripto Para Haberleri2023 Bütçe Yasasında Kripto Kazanımları İçin Yüzde 26 Vergi Onaylandı

2023 Bütçe Yasasında Kripto Kazanımları İçin Yüzde 26 Vergi Onaylandı

spot_img

İtalyan Parlamentosu, 29 Aralık’ta onaylanan 2023 bütçe yasasının bir parçası olarak kripto para birimi kazançlarına %26’lık bir sermaye vergisi getirdi. 2023 Bütçe Yasasında Kripto Kazanımları İçin Yüzde 26 Vergi Onaylandı

İtalyan Parlamentosu Kripto için Sermaye Kazanç Vergisini Kabul Etti

İtalyan parlamentosu, 2023 yılı bütçe yasasının bir parçası olarak 29 Aralık’ta kripto para birimi için yeni bir vergiye yeşil ışık yaktı ve senatörler , 24 Aralık’ta sunulan ve 2.000 Euro’nun üzerindeki kripto para birimi kazançları için %26’lık bir payı onaylayan belgeyi onayladı.

Kripto için sermaye kazancı vergisi , bütçe yasası taslağının sunulduğu 1 Aralık’tan bu yana önerildi . Onaylanan belge, vergi mükelleflerinin kripto para varlıklarını beyan etmeleri için bir dizi teşvik içeriyor, elde edilen kazançlar için bir af öneriyor, %3,5’lik bir “ikame vergi” ödüyor ve her yıl için %0,5’lik bir para cezası ekliyor.

Bütçe yasasına dahil edilen bir diğer teşvik, vergi mükelleflerinin, 1 Ocak 2023’te düzenlenen kripto para birimi fiyatının %14’ü oranında, kripto para birimi satın alındığında ödenen fiyattan önemli ölçüde daha düşük olacak şekilde sermaye kazançları vergisini iptal etmelerine imkan sağlayacak.

Aynı şekilde bir vergi döneminde 2000 avroyu aşan kripto para kayıpları da vergi indirimi sayılacak ve bir sonraki vergi dönemlerine mahsup edilebilecek.

Yasa, kripto para birimlerinin vergilendirileceği temel koşulların çoğu hakkında nettir. Ancak yasa, “aynı özellik ve işlevlere sahip kripto varlıklar arasındaki alışverişin vergilendirilebilir bir olay oluşturmadığından” bahsediyor.

[table id=45 /]

[table id=46 /]

Bitcoin, Son 1 Yılda Altın, Borsa ve Dövizden Daha Fazla Kazandırdı! Şimdi Bitcoin Yatırımını Başlat!

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi TWİTTER ve TELEGRAM'da takip edebilirsiniz! Airdrop ve Yeni Çıkacak Coinler için YOUTUBE Kanalımıza Katılın!


Sorumluluk reddi: Bu bir basın bülteni olup burada yazılanlar www.bilgikripto.com ekibinin görüşlerini yansıtmamaktadır ve yatırım tavsiye niteliğinde değildir. Kaldıraçlı işlemlerde , kripto para yatırımlarında , ön satış alımlarında yüksek kayıp riski mutlaka göz önüne alınmalı, herhangi bir platforma yatırım yapmadan önce geniş kapsamlı araştırma yapılmalıdır.

Diğer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Günün Kripto Haberleri

Popüler Yazılar